Home > Institut > novosti

Sporazumi o suradnji HGI i drugih institucija

Za novosti:

Dr.sc. Miron Kovačić,
urednik web stranice HGI

U svom radu HGI surađuje s mnogim institucijama, organizacijama i privrednim subjektima. S nekima od njih u prošle tri godine sklopljeni su dugogodišnji ili trajni sporazumi o suradnji. Najviše takvih sporazuma sklopljeno je s institucijama srodnima po struci: Geološkim zavodom Slovenije (GeoZS), Ljubljana, Slovenija; Geološkim institutom Mađarske (MÁFI), Budimpešta, Mađarska; Federalnim zavodom za geologiju Federacije Bosne i Hercegovine, Sarajevo, Bosna i Hercegovina; austrijskim geološkim institutom - Geologische Bundesanstalt (GBA), Beč, Austrija i Sveučilištem Goce Delčev, Štip, Makedonija.

Osim s po struci srodnim institucijama, HGI je sklopio sporazume o suradnji i s institucijama i organizacijama s kojima ima dodirne točke u svom radu i djelovanju, a to su: Državni hidrometeorološki zavod(DHMZ), Zagreb, Hrvatska; Agencija za zaštitu okoliša (AZO), Zagreb, Hrvatska; Geopark Papuk, Voćin, Hrvatska i Udruga za prirodoslovna istraživanja, Šibenik, Hrvatska.

HGI je punopravni član europske udruge geoloških službi – EuroGeoSurveys (EGS), a preko nje surađuje s Američkom geološkom službom - U.S. Geological Survey (USGS), SAD.

nove web stranice

Razmjena sporazuma o suradnji HGI i DHMZ (dr.sc. Josip Halamić ravnatelj HGI (lijevo) i mr.sc. Ivan Čačić ravnatelj DHMZ i (desno) (foto Vedrana Sučić)

nove web stranice

Potpisivanje sporazuma o suradnji HGI i AZO (dr. sc. Mario Šiljeg predstavnik AZO (lijevo) i ravnatelj HGI prof.dr.sc. Josip Halamić (desno) , foto Vedrana Sučić)