Home > Institut > Novosti :„Škola mladih riječkih geologa 2014.“ – dodjela priznanja i nagrada

„Škola mladih riječkih geologa 2014.“ – dodjela priznanja i nagrada


 

     U četvrtak, 10. travnja 2014. godine održana je svečana dodjela priznanja i nagrada za učenike koji su sudjelovali u projektu "Škola mladih riječkih geologa 2014." te za njihove mentore i ravnatelje škola-sudionika. Projekt je nastao u organizaciji Udruge za prirodoslovna istraživanja – UPRIS pod voditeljstvom predsjednika udruge Zvonka Bumbera, Hrvatskog geološkog instituta (HGI), Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Prirodoslovnog muzeja Rijeke i Medicinske škole u Rijeci.

 

organizatori

Organizatori projekta

 

     Projekt je obuhvatio osam škola kojima je osnivač Grad Rijeka (Osnovne škole "Belvedere", "Centar", "Gornja Vežica", "Pećine", "Podmurvice", "Srdoči", "Trsat" i "Zamet") i provodio se od 15. ožujka do 05. travnja 2014. godine. Obuhvatio je teorijsku nastavu, praktični rad s geološkom zbirkom i geološkom kartom Republike Hrvatske, terenske nastave održane u Prirodoslovnom muzeju Rijeka, ponavljenje i vježbanje te na kraju i pisanu provjeru stečenih znanja i vještina.

 

materijali

„Materijali“ za rad

nastava

Teorijska i praktična nastava sa geološkom zbirkom

 

karta

Praktična nastava sa geološkom kartom RH

 

     Svi učenici koji su sudjelovali u projektu dobili su priznanja za svoj rad i geološku kartu Republike Hrvatske s pripadajućim tumačem u donaciji Hrvatskog geološkog instituta. Po završetku projekta organizirano je natjecanje na kojem je treće mjesto osvojio učenik Enio Krizman iz Osnovne škole "Podmurvice" čija je mentorica bila Filica Juričić. Drugo mjesto osvojio je učenik Damir Hamzić iz Osnovne škole "Srdoči" čija je mentorica bila Renata Skočaj. Udruga za prirodoslovna istraživanja – UPRIS donirala je školama čiji su učenici osvojili drugo i treće mjesto „Prijenosnu geološku zbirku“.

 

priznanja

Priznanja sudionicima projekta
     

geološka karta

Svi učenici koji su sudjelovali u projektu dobili su priznanja za svoj rad i geološku kartu Republike Hrvatske s pripadajućim tumačem

 

prijenosna zbirka

Učenici koji su osvojili 2. i 3. mjesto dobili su „Prijenosnu geološku zbirku“

 

     Prvo mjesto na natjecanju je osvojio učenik Lovro Pliskovac iz Osnovne škole "Gornja Vežica" čija je mentorica bila Ivana Balaško. Učenik je svojim trudom i znanjem svojoj školi priskrbio vrijednu i jedinstvenu „Geološku zbirku Primorsko – goranske županije“, donaciju Hrvatskog geološkog instituta.

 

1. mjesto

1. Mjesto osvojio je Lovro Pliskovac (Osnovna škola "Gornja Vežica")

geološka zbirka

„Geološka zbirka Primorsko – goranske županije“, nagrada za osovjeno 1. mjesto

 

     Dodjeli je prisustvovala pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj, prof. geologije i geografije, predavač i voditelj projekta, predsjednik Udruge za prirodoslovna istraživanja – UPRIS Zvonko Bumber, ravnatelj Hrvatskog geološkog instituta iz Zagreba prof. dr. sc. Josip Halamić te također mentori učenika i ravnatelji njihovih škola. Tom prigodom ravnatelj Hrvatskog geološkog instituta potpisao je i sporazum s ravnateljicom pobjedničke škole Gornja Vežica, prof. Bojanom Matešin, o uspostavi geološke zbirke u toj školi. Zbirka će biti uspostavljena tijekom ove i naredne godine.