Home > Institut > Novosti : 8. Sjednica Hrvatskog kartografskog društva

8. Sjednica Hrvatskog kartografskog društva


 

     14. veljače 2014. godine održana je 8. Sjednica Hrvatskog kartografskog društva u prostorima Hrvatskog geološkog instituta. Hrvatsko kartografsko društvo (HKD) je strukovna udruga kartografa i drugih osoba koje pokazuju posebno zanimanje za kartografiju. Hrvatski geološki institut je član Hrvatskog kartografskog društva.
     Prije same sjednice održana su tri kratka uvodna predavanja na temu kartografije i geologije. Predavanja su u ime sva tri Zavoda održali Vlatko Brčić (OGK RH 1:50 000), Josip Terzić (OHGK RH 1:100 000) i Ozren Hasan (Izrada karata u Zavodu za mineralne sirovine). Na sjednici su bili nazočni članovi predsjedništva HKD-a, ravnatelj instituta dr.sc. Josip Halamić te kolege s instituta.
     14. ožujka 2014. godine u planu je održavanje Generalne skupštine HKD-a, na kojoj će također biti održano predavanje na temu geologije i karatiranja. Krajem godine planirana je ekskurzija HKD-a na Medvednicu u kojoj će sudjelovati i kolege sa HGI-a (dr.sc. Mirko Belak održat će tematsko predavanje na odabranim točkama).

 

sjednica hkd

sjednica hkd