Home > Institut > Novosti :Dr. sc. Suzana Ilić - dobitnica godišnje nagrade Pilkington

Dr. sc. Suzana Ilić - dobitnica godišnje nagrade Pilkington

Za Novosti:
dr. sc. Nikolina Ilijanić

 

     Dr. sc. Suzana Ilić, profesorica geografije iz Sveučilišta u Lancasteru, dobitnica je godišnje nagrade Pilkington za 2014. godinu kao najbolja profesorica Sveučilišta u Lancasteru. Nagradu je zaslužila kao voditelj sjajne terenske nastave koju vodi u Istri, u kojoj djelatnici HGI-a sudjeluju već desetak godina. Slobodan Miko, Ozren Hasan i Nikolina Ilijanić iz Zavoda za mineralne sirovine sudjeluju jedan dan u terenskoj nastavi, kada upoznaju studente s geološkim značajkama Istre i procesima u slivnom području rijeke Dragonje, vezanim uz promjenu upotrebe zemljišta i napuštanje naselja uslijed raseljavanja stanovništva. Dio tih istraživanja obradio je kolega Ozren Hasan u sklopu magistarskog rada na tom području. Važan aspekt terena s geolozima jest i komunikacija s lokalnim stanovništvom, što čini ovaj teren vrlo dinamičnim i pristupačnim za studente. To dokazuje dolazak oko 30 studenata svake godine, koji doživljavaju ovaj teren kao vrlo ugodno mjesto za učenje procesa i dinamike krškog područja, te u konačnici, gdje mogu uživati u moru i predivnim prirodnim ljepotama, kojima Istra obiluje.

 

Nešto više možete pročitati na poveznici: http://www.lancaster.ac.uk/lec/news-and-events/news/2014/april/top-teaching-award/

 

Suzana Ilić u svečanoj odori prilikom dodjele nagrade 16.07.2014., s Nikolinom Ilijanić, koja trenutno boravi na stipendiji u Lancasteru.

 

 

Studenti i djelatnici HGI-a u Istri