Home > Institut > novosti : Održana je prva radionica GeoTwinn projekta

Održana je prva radionica GeoTwinn projekta

 

Basin Lake

 


Prva GeoTwinn radionica (Jačanje istraživanja u Hrvatskom geološkom institutu: Geoscience-twinning za razvoj sposobnosti najsuvremenijeg podzemnog modeliranja i znanstvenog utjecaja) održana je 22.-26. listopada 2018, u Hrvatskom geološkom institutu. Radionici su prisustvovali voditelji, odnosno koordinatori svih radnih paketa te predstvanici Hrvatskog geološkog instituta (HGI-CGS), Geološkog instituta Danske i Grenlanda (GEUS) te Britanskog geološkog instituta (BGS-UKRI) (Slika 1).

Slika 1. Zajednička fotografija sudionika radionice

 

Glavni ciljevi radionice bili su izgradnja koordinacijske strukture, pregled trenutnih institucionalnih mogućnosti i dostupnih podataka, razrada detaljnog plana održavanja obuka i plana rada, te umrežavanje unutar i između institucija, kao i radnih paketa.
Radionica je započela sastancima Koordinacijskog odbora i Upravnog odbora, u svrhu predstavljanja i rasprave generalnog plana provođenja projekta.
Drugog dana radionice održan je takozvani „Kick off“ sastanak projekta na kojem je sudjelovalo ukupno pedeset I četvero osoba. Tijekom stanke za ručak organizirana je neslužbena diskusija uz postere koja je bila nadasve dobro prihvaćena, s obzirom na izrazito dobar razvoj komunikacije između sudionika.
Trećeg, četvrtog i petog dana radionice održani su sastanci i treninzi pojedinačnih radnih paketa. Tom prilikom dogovarale su se pojedinosti vezane za testna područja, sredstva, podatke i metode osposobljavanja te detaljan plan svakog radnog paketa (Slika 2).

Slika 2. Pojedinačne radionice i treninzi

 

Kao što možete vidjeti na Slikama 3 i 4, jedan od radnih paketa održao je i svoju prvu terensku obuku.

Slika 3. Kravarsko

Slika 4. Istra

 

Radionica je zaokružena detaljnim zaključcima vezanim za projektni plan rada. Sve u svemu, radilo se o vrlo informativnom i uspješnom sastanku koji je, osim planiranih ciljeva, omogućio razvoj vrlo dobre komunikacije i interakcije između sudionika.

 

Basin Lake

 

English version