Home > Institut > Novosti : 2. projektna radionica safEarth projekta

2. projektna radionica safEarth projekta

 

 

Projekt safEarth

 


Druga radionica safEarth projekta, koji se provodi u okviru programa INTERREG - IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014. - 2020. održana je u periodu od 16. do 20. listopada. Radionica u Crnogorskom primorju (Tivat) okupila je sve partnere uključene u projekt: Hrvatski geološki institut, Rudarsko geološko građevinski fakultet Univerziteta u Tuzli, Razvojnu agenciju Žepče, te domaćina radionice Zavod za geološka istraživanja Crne Gore.

    Održano je nekoliko prezentacija koje su popraćene aktivnom raspravom svih sudionika i razmjenom iskustava, a obuhvatile su sljedeće teme:
  • analizu 1. projektnog perioda prema projektnim paketima sa naglaskom na provedene aktivnosti i probleme sa kojima su se projektni partneri susreli;

  • financijsku analizu 1. projektnog perioda za svakog projektnog partnera;

  • pripremu za 2. projektni period sa naglaskom na nadolazeće aktivnosti, isporuke te provedbu javnih nabava;

  • predstavljanje radnih uputa za izradu karata podložnosti na klizanje u sitnom mjerilu, sa naglaskom na dostupnost postojećih podloga i metodologiju izrade;

  • razradu strategije za nadolazeće stakeholder radionice.

U sklopu radionice organizirana je jednodnevna ekskurzija, u sklopu koje su sudionici imali prilike vidjeti probleme vezane uz odrone koji su vezani za područje istraživanja u Crnoj Gori (Tivat, Kotor).
Sljedeća radionica trebala bi se održati početkom sljedeće godine, a domaćin će biti Rudarsko geološko građevinski fakultet Univerziteta u Tuzli.

Sudionici 2. projektne radionice safEarth projekta.