Home > Institut > Obavijest : Otvoren poziv za natječaj za Marie Sklodowska-Curie akcije (H2020) za 2020. godinu

Otvoren poziv za natječaj za Marie Sklodowska-Curie akcije (H2020) za 2020. godinu

 

 

Otvoren je poziv na natječaj za individualne stipendije za 2020. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija (MSCA). Natječaj je otvoren do 9. rujna 2020. godine. Ovo je zadnji natječaj za Individualne stipendije u okviru Obzor 2020. programa. Više informacija natječaju dostupno je na stranicama Funding & tender opportunities portala:
https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/msca-if-2020;freeTextSearchKeyword=;typeCodes=1;statusCodes=31094501,31094502;programCode=H2020;programDivisionCode=31047830;focusAreaCode=null;crossCuttingPriorityCode=null;callCode=Default;sortQuery=openingDate;orderBy=asc;onlyTenders=false;topicListKey=topicSearchTablePageState

Ove stipendije su namijenjene iskusnim istraživačima, odnosno onima koji imaju doktorat ili minimalno četverogodišnje iskustvo istraživačkog rada u punom radnom vremenu. Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje inovativnog znanstvenog potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu mobilnost. U okviru Marie Sklodowska-Curie akcija za individualne stipendije u 2020. godini izdvojeno je 328 milijuna eura.

U okviru natječaja postoje sljedeći modeli stipendija-tipovi akcija za projektne prijedloge:
1. Standard European Fellowships (MSCA-IF-EF-ST) – istraživači koji dolaze u Europu ili se kreću unutar Europe
2. Society and Entreprise Panel (MSCA-IF-EF-SE) – mogućnost istraživačke stipendije u neakademskom sektoru
3. Reintegration panel (MSCA-IF-EF-RI) – reintegracijski panel
4. Career Restart Panel (MSCA-IF-EF-CAR) – povratak istraživanju, može trajati do 36 mjeseci
5. Global Fellowships (MSCA-IF-GF) – istraživači iz Europe(MC/AC) u zemlje izvan Europe.

Istraživači koji prijavljuju Individualnu stipendiju putem Widening zemalja, pruža se dodatna mogućnost financiranja putem Widening stipendija.

Vodič za prijavitelje dostupan je na:
https://ec.europa.eu/research/participants/data/ref/h2020/other/guides_for_applicants/h2020-guide-appl-msca-if-2018-20_en.pdf

Za detaljnije informacije o pravilima natječaja, pisanja projektnog prijedloga moguće je obratiti se MSCA nacionalnoj osobi za kontakt (sandra.vidovic@mobilnost.hr)