Home > Institut > Novosti : 4. projektni sastanak partnera i 2. sastanak transnacionalnog foruma DARLINGe projekta

4. projektni sastanak partnera i 2. sastanak transnacionalnog foruma DARLINGe projekta

 

Za Novosti:
Dragana Šolaja, dipl. ing. geol.


Projekt DARLINGe


U periodu od 11. do 13. lipnja 2018. godine, Hrvatski geološki institut organizirao je u City Plaza Zagreb 4. projektni sastanak partnera (SCOM) i 2. transnacionalni forum projektnih dionika (TSF) u sklopu projekta DARLINGe koji je financiran iz Programa transnacionalne suradnje Interreg Dunav 2014.-2020.

U prva dva dana projektni partneri iz 6 zemalja (Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Rumunjske) raspravljali su o prethodnim aktivnostima vezanim za 2. izvještajno razdoblje te o aktivnostima koje slijede u narednom periodu.

U popodnevnim satima drugog dana održan je 2. transnacionalni forum dionika na kojemu su sudjelovali predstavnici industrije, agencija, županija i gradova koji su zaintaresirani za suradnju i žele raditi na poboljšanju energetske sigurnosti i učinkovitost u dunavskoj regiji promicanjem održivog korištenja postojećih dubokih geotermalnih vodonosnika u sektoru grijanja. Sve prisutne s uvodnom riječju je pozdravio ravnatelj Hrvatskog geološkog instituta Dr. sc. Slobodan Miko.

Zadnji dan je organizirana stručna ekskurzija u Krapinske Toplice, koje su izabrane kao primjer dobre prakse korištenja termalnog izvorišta u svrhu rehabilitacije, balneologije i grijanja. Nakon stručnog obilaska termalnog izvorišta, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i vodenog parka Aquae Vivae, sudionici su posjetili Muzej krapinskih neandrertalaca u Krapini čime je zaključeno ovo trodnevno druženje.

Radna atmosfera sastanka

Sudionici TSF foruma

Partneri i dionici u posjeti Aquae Vivae