Home > Institut > novosti

Potpisan sporazum o suradnji između HGI i DHMZ

Za novosti: Dr. sc. Josip Halamić
ravnatelj HGI

Nakon publiciranja knjige "Geokemijski atlas Republike Hrvatske" u okviru projekta "Osnovna geokemijska karta R. Hrvatske" kojeg izvodi HGI, a financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, ukazala se od strane DHMZ-a potreba za geokemijskim podatcima iz navedenog projekta. Podatci bi se koristili u svrhu znanstvenog modeliranja utjecaja prašine iz tla na kvalitetu zraka.

nove web stranice

Sporazum potpisuju dr.sc. Josip Halamić ravnatelj HGI (lijevo) i mr.sc. Ivan Čačić ravnatelj DHMZ i (desno) (foto Vedrana Sučić)

Poslije inicijalnih razgovora, dogovoreno je da će se potpisati Sporazum o suradnji između dviju institucija radi lakšeg protoka informacija u realizaciji znanstvenih projekata te u svrhu budućeg zajedničkog sudjelovanja na znanstvenim projektima. Potpisivanje sporazuma je još jedan korak prema boljem povezivanju znanstvenih organizacija u R. Hrvatskoj, što doprinosi kvalitetnijem znanstvenoistraživačkom radu i boljem iskorištavanju znanstvenog potencijala. Sporazum je potpisan 7. veljače 2011. godine u prostorijama Hrvatskoga geološkog instituta

 

meteo web stranice

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) je temeljna ustanova za meteorologiju i hidrologiju na području Hrvatske. Osnovan je uredbom Vlade Narodne Republike Hrvatske (NRH) 27. kolovoza 1947. godine. Danas u DHMZ-u radi oko 440 djelatnika raspoređenih u 23 odjela. Pored profesionalaca DHMZ surađuje s oko 3000 honorarnih motritelja. Svojim meteorološkim i hidrološkim aktivnostima DHMZ pokriva cijelu Republiku Hrvatsku od Dunava do Prevlake.