Home > Institut > novosti : Internetska stranica Hrvatskog geološkog instituta u 2012. godini

Internetska stranica Hrvatskog geološkog instituta u 2012. godini

Za Novosti
Dr.sc. Miron Kovačić
Urednik web stranice HGI

 

Nova internetska stranica Hrvatskog geološkog instituta dostupna je javnosti od sredine 2009. godine. Prilikom njene izrade intencija je bila da ona bude suvremeni, elektronički davatelj informacija o Institutu dostupan u svakom trenutku svima u svijetu. Temeljem analize rada stranice u 2012. godini može se zaključiti da je stranica u potpunosti ostvarila svoju misiju.

 

Web HGI sadrži informacije o: strukturi instituta, djelatnostima, zaposlenicima, javnima dokumentima (natječaji, javna nabava, statut), znanstveno-istraživačkim projektima, značajnim istraživačkim projektima za tržište, opremi koju HGI posjeduje, publikacijama koje Institut izdaje te o novostima u radu Instituta. Osim toga posjetitelji se na web stranici HGI mogu informirati o geološkoj građi na teritoriju Hrvatske budući da preko nje imaju pristup interaktivnoj izložbi koja sadrži brojne podatke o geologiji Hrvatske te također imaju pristup Geološkoj karti Republike Hrvatske u mjerilu 1: 300.000.

 

U 2012. web stranica je obogaćena novim sadržajima i krajem godine imala je 202 bogato ilustrirane podstranice s više od tisuću tristo fotografija i grafičkih ilustracija, u izradi kojih je sudjelovalo 30 autora. Dio tog sadržaja dostupan je i na engleskoj verziji stranice. Prema količini objavljenog materijala web stranica je najveca edicija HGI (oko 1500 stranica A4 formata).

 

Broj posjeta novoj web stranici HGI od njenog objavljivanja sredinom 2009. godine konstantno raste. U 2012. stranica je posjećena 31.499 puta, što je 18 % više nego prethodne godine. S obzirom na broj posjetitelja web stranica je zasigurno najčitanija edicija HGI.

 

Budući da je završio petogodišnji ciklus znanstveno istraživačkih projekata temeljne djelatnosti Instituta te da će se oni u buduće organizirati na drugačiji način, u 2013. godini biti će potrebno temeljito reorganizirati i obnoviti web stranicu HGI.

 

Statistički podaci o web stranici HGI (izvor Google Analytics)

Osnovni podaci o posjetima

statistika posjeta

 

Zemlje iz kojih je posjećena web stranica HGI

zemlje posjeta

 

Broj posjetitelja iz pojedinih zemalja

broj posjetitelja

 

Učestalost posjeta web stranici tijekom 2012. godine

učestalost posjeta

Stranica je tijekom radnog dana posjećena 100 do 180 puta, a tijekom vikenda i blagdana od 30 do 80 puta

 

Najposjećeniji sadržaji web stranice HGI

najposjećeniji sadržaji