Home > Institut > Novosti :Sporazum sa Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom

Sporazum sa Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom

Za Novosti:
Dr. sc. Josip Halamić

 

     Nakon usuglašavnja, dana 3. veljače 2014. godine u Hrvatskom geološkom institutu (HGI) potpisan je Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji između HGI-a i Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (RGNF).
Sporazum su potpisali izv.prof. dr.sc. Zoran Nakić, dekan RGNF-a i izv.prof. dr.sc. Josip Halamić, ravnatelj HGI-a u nazočnosti doc.dr.sc. Sibile Borojević Šoštarić, prodekanice za znanost i međunarodnu suradnju RGNF-a i dr.sc. Tonćija Grgasovića, predsjednika Znanstvenog vijeća HGI-a. Suradnja će se većim dijelom odvijati putem izvođenja zajedničkih znanstveno-istraživačkih te gospodarstvenih projekata, suradnje između laboratorija, izvođenja dijela kabinetske i terenske nastave, pomaganja studentima u izradi diplomskih radova te sklapanjem konzorcijskih ugovora.
Nakon potpisivanja održan je službeni sastanak na kojem su dogovoreni prvi koraci za realizaciju potpisnaog sporazuma. Tijekom razgovora od strane HGI-a pokrenuta je inicijativa o zajedničkoj uspostavi Centra izvrsnosti za geoznanosti u suradnji s drugim relevantnim institucijama u tom području u R. Hrvatskoj o čemu su se obje strane pozitivno očitovale.

 

potpisivanje

Sl.1. Potpisivanje Sporazuma.

razgovori

Sl.2. Konkretni razgovori oko realizacije Sporazuma.