Home > Institut > Novosti: Sastanak Geoloških službi u Bratislavi

Sastanak Geoloških službi u Bratislavi

 

U prostorijama Državnog geološkog zavoda Dionýza Štúra (ŠGÚDŠ) u Bratislavi održan je prvi radni sastanak stručnjaka iz srednjoeuropskih geoloških istraživačkih instituta Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Austrije, Češke, Poljske i Slovačke. Sastanak je održan na inicijativu Državnog geološkog zavoda (ŠGÚDŠ).
Na događaju je prisustvovao glavni tajnik Europske geološke službe (EuroGeoSurveys) Dr. Slavko Šolar te predstavnici Hrvatskog geološkog instituta Dr.sc. Josip Terzić, Dr.sc. Tvrtko Korbar, Dr.sc. Podolszki Laszlo i dipl.ing. Željko Dedić. Svrha radionice bila je razmjena informacija i procjena potencijala i uloge srednjoeuropskih geoloških službi u budućnosti.
Tijekom dvodnevnog radnog sastanka predstavnici uključenih institucija (20 inozemnih i 21 domaći stručnjak) prezentirali su postojeće stanje i aktivnosti koje se provode u geološkim institutima te razmijenili iskustva u četiri radne skupine: geološko kartiranje, mineralne sirovine, hidrogeologija, geotermalna energija i geohazardi. Rezultati radionice su dobra podloga i preporuka za nove ideje buduće suradnje na srednjoeuropskom prostoru.

 

Više o sastanku možete pročitati na poveznici: http://www.geology.sk/new/sk/node/1878.