Home > Institut > novosti :Fond UKF otvorio natječaj za Potporu „Moja prva suradnja“ u sklopu Programa znanstvene suradnje

Fond UKF otvorio natječaj za Potporu „Moja prva suradnja“ u sklopu Programa znanstvene suradnje

 

Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“ (Unity Through Knowledge Fund) otvorio je natječaj za potporu „Moja prva suradnja“ (1C) u sklopu programa „Znanstvena suradnja“, koji će biti otvoren do srijede, 08. ožujka 2017. godine.

U sklopu ovog programa potiču se znanstvena istraživanja financiranjem suradničkih projekata male i srednje veličine. Podupiru se istraživački projekti u Hrvatskoj koji pridonose ciljevima Fonda i koji uključuju suradnju s hrvatskom znanstvenom i stručnom dijasporom.

Cilj potpore „Moja prva suradnja“ je omogućiti hrvatskim znanstvenicima na poslijedoktorskoj razini iz gospodarskog i akademskog sektora koji žele razvijati svoj inovacijski potencijal kroz vođenje znanstvenih i tehnoloških projekata u suradnji sa iskusnim znanstvenicima ili stručnjacima iz dijaspore, te povećati svoje profesionalno iskustvo i ubrzati karijeru u znanosti ili istraživanju i razvoju u gospodarstvu.

Novčana sredstva koja su na raspolaganju za program „Znanstvena suradnja“, za potporu „Moja prva suradnja“, iznose 3 milijuna KN. Konačni iznos dodijeljenih sredstava u ovom natječaju u 2017. godini ovisit će o kvaliteti zaprimljenih projektnih prijedloga. Trajanje predloženih projekata mora biti 15 mjeseci, dok pojedinačna potpora može iznositi najmanje 187.500 KN i najviše 300.000 KN.

Tko se može prijaviti: Mogu se prijaviti vrsni hrvatski ili strani znanstvenici koji žive i rade u Hrvatskoj, a koji su stekli doktorat znanosti prije najmanje 2 godine, a najviše do 7 godina od datuma otvaranja natječaja.

Detaljnije informacije o objavljenom natječaju mogu se pronaći na stranicama Fonda (http://www.ukf.hr/default.aspx?id=1443).